Előkészítési idő
10 perc
Főzési idő
20 perc
Adag
1 csésze
Hozzávalók
- 1 konzerv (425 g) csicseriborsó vagy garbanzo bab, leöblítve, lecsöpögtetve és szárazra törölve
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1,5 teáskanál chilipor
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1/2 teáskanál reszelt limehéj
- 1,5 teáskanál lime-lé
- 1/4 teáskanál tengeri só
Elkészítés
Melegítsd elő a légsütőt 200°C-ra. Terítsd szét a csicseriborsót egy rétegben a kiolajozott tálcán a légsütő kosárban, és távolítsd el a laza héjakat. Süsd, amíg nagyon ropogós nem lesz, 20-30 percig, 5 percenként rázd meg a kosarat.
Közben keverd össze a maradék hozzávalókat. Vedd ki a csicseriborsót a légsütőből, és hagyd hűlni 5 percig. Csorgasd rá az olajos keveréket, és forgasd össze, hogy mindenhol bevonja. Hagyd teljesen kihűlni.
Tápérték
1/4 csésze: 133 kalória, 6 g zsír (0 telített zsír), 0 koleszterin, 287 mg nátrium, 17 g szénhidrát (3 g cukor, 5 g rost), 4 g fehérje.